El salón de plenos acoge el Correllengua 2017

La concejala de Cultura, Patricia Maciá, acompañada de los ediles de Sanidad, Carlos Sánchez; Comunicación, Esther Díez; y Participación Ciudadana, Felip Sánchez, recibió durante la tarde-noche de ayer en la plaza de Baix y posteriormente en el salón de plenos a los participantes en el Correllengua 2017, quienes realizaron un pasacalles con la tradicional llama, acompañados de la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Cascabot”

- Escrito el 28 octubre, 2017, 3:03 pm
4 mins

El Correllengua 2017 se dedica este año a Joan Fuster, Aurora i Prudenci Bertrana, tres grandes autores literarios. La Institució de les Lletres Catalanes ha declarado 2017 Any Bertrana y también se conmemora el 25 aniversario de la muerte de Joan Fuster.

En el salón de plenos, tres estudiantes del IES Sixto Marco leyeron el “Manifest per la Llengua” y el discurso corrió a cargo de los profesores Maria Salut Ferrandez i Joan Carles Campello Mas.

La concejala de Cultura recibió la llama tras unas palabras de Agusti Agulló i Marcos, coordinador de ACPV-Jaume I d’Elx, entidad que organiza el acto, y para finalizar, la colla de dolçainers i tabaleters interpretó la Muixaranga. El Correllengua 2017 contó con la colaboración del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Plataforma peer l’Ús del Valencià a Elx.

Información adicional

El Correllengua és una campanya organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a tot el País Valencià. Des de finals de setembre fins al mes de novembre, tenen lloc a pobles i ciutats tallers infantils, cercaviles, actuacions musicals, sopars populars, conferències… per commemorar l’entrada de Jaume I a la ciutat de València i el naixement del poble valencià. Són actes lúdics i participatius, amb formats diversos, adaptats a cada poble, i que busquen celebrar la llengua i fer-ho de manera oberta i participativa.

A més, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), en compliment del seu objectiu de promoció de la nostra cultura, ha dissenyat unitats didàctiques per a tots els nivells de Primària, Secundària i Batxiller sobre Aurora Bertrana, Prudenci Bertrana i Joan Fuster, tres grans autors de la nostra literatura. L’elecció dels autors, que varia cada edició, té a veure amb els anys oficials i les commemoracions: així, enguany la Institució de les Lletres Catalanes ha declarat 2017 Any Bertrana, i commemorem el 25è aniversari de la mort de Joan Fuster.

Les unitats didàctiques, elaborades per la Secció d’Ensenyament d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), estan disponibles en format electrònic i imprès, i van acompanyades d’auques dedicades als tres autors. Amb aquesta iniciativa, oferíem al professorat material que facilite el treball en l’aula de divulgació de la nostra literatura, i que pot fer-se servir més enllà dels anys oficials de commemoració dels dos autors.

El Correllengua, en tercer lloc, també és reivindicació. Celebrem amb alegria els avanços assolits els darrers dos anys en l’àmbit de la llengua i la cultura, i alhora apuntem les fites que hem d’assolir: l’aprovació de la llei de la funció pública que contempla el pacte social i sindical per la competència lingüística, l’obertura de els emissions de Àpunt i la fi de la censura de TV3 i Catalunya Ràdio, un suport més decidit a la cultura, començar a avançar cap a la igualtat lingüística en la justícia, el comerç o el banca… a més d’estendre la reivindicació d’un finançament just per al País Valencià a més i més sectors socials del poble valencià, perquè sense un finançament just no serà possible avançar en drets lingüístics i socials.

Los artículos firmados por redacción son aquellos remitidos por terceros para su publicación en el diario digital AQUÍenElche.com